Καλώς ορίσατε στο Dragon Blood..

Ελάτε μαζί μας στο εκπληκτικό ταξίδι για την εκμάθηση της μαγείας
 
ΦόρουμΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε
 

 ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Φτου Ξελευθερία
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Φτου Ξελευθερία

Αριθμός μηνυμάτων : 173
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2010

ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ   ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ I_icon_minitimeΠεμ Αυγ 25, 2011 5:47 pm

Το 1118, είκοσι περίπου χρόνια μετά την ίδρυση του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ από τον Γοδεφρίγο ντε Μπουγιόν και τους Σταυροφόρους του, εννέα Γάλλοι ιππότες υπ[ο την ηγεσία του Υγ ντε Πεγιέ, ενός ευγενή από την Καμπανία, έφτασαν στους Άγιους Τόπους και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή γύρω από τα ερείπια του Ναού του Σολομώντα. Φανερός σκοπός τους ήταν να ιδρύσουν ένα Τάγμα με διπλή ιδιότητα, δηλαδή και μοναστική και στρατιωτική, που θα είχε ως αποστολή του να προστατεύει τους Ευρωπαίους προσκυνητές, οι οποίοι επισκέπτονταν την εποχή εκείνη τους Άγιους Τόπους. Επειδή εγκαταστάθηκαν γύρω από τον αρχαίο Ναό του Σολομώντα, ονομάστηκαν ιππότες του Ναού ή Ναϊτές και το Τάγμα τους, Τάγμα του Ναού.

Αρχικά οι Ναϊτες ζούσαν σε απόλυτη φτώχεια, ενώ ο επικεφαλής τους, Υγ ντα Πεγιέ, μοιραζόταν το ίδιο άλογο με έναν από τους εννέα ιππότες, τον Ζωφρέ του Σαιν Ομέρ(η σφραγίδα του Τάγματος που θα περιγράψω παρακάτω).

Το Τάγμα του Ναού βασιζόταν σε μια πολύ κλειστή αδελφότητα ανδρών με αριστοκρατική καταγωγή. Η αδελφότητα αυτή συνοδευόταν από ιππότες, ιπποκόμους, υπηρέτες και από μεγάλο αριθμό τεχνητών και χειρωνακτών. Επικεφαλής του Τάγματος ήταν ο Μάγιστρος. Επόμενος στην ιεραρχία και πληρεξούσιος του Μαγίστρου ήταν ο Πρωτόγερος. Ακολουθούσε ο Στρατάρχης και κατόπιν ο Αρχηγός.

Η σημαία των Ναϊτών ήταν ένας κόκκινος σταυρός μέσα σ’ ένα λευκό και μαύρο πλαίσιο. Η σφραγίδα του Τάγματος απεικόνιζε δύο ιππότες καβάλα στο ίδιο άλογο και συμβόλιζε τόσο την φτώχεια όσο και την συντροφικότητα τους. Τέλος, η πολεμική κραυγή τους ήταν: « Non nobis Domine, non nobis, sed Nomini Tuoda Gloriam » (Όχι σ’ εμάς, Κύριε, όχι σ’ εμάς, αλλά στο Όνομα Σου δώσε την δόξα)!

ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΪΤΩΝ:
Για τους Ναϊτες –και όχι μόνο- η Ιερουσαλήμ ήταν ένα μέρος με τεράστια συμβολική σημασία. Η ιερή πόλη των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών (Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός και Μουσουλμανισμός) ήταν κατά την περίοδο των Σταυροφοριών τόπος θρησκευτικού συγκρητισμού. Πλάι στους καθολικούς Σταυροφόρους υπήρξαν ορθόδοξοι, κόπτες και μονοφυσίτες Χριστιανοί και μαζί τους Μουσουλμάνοι όλων των ειδών Κι φυσικά πολλοί Εβραίοι. Εφόσον μάλιστα ο Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός και ο Μουσουλμανισμός καταγόταν από τον ίδιο γενάρχη, τον Αβραάμ, τι πιο φυσικό για τους Ναϊτες να συμπεράνουν ότι Γιαχβέ, Θεός και Αλλάχ ήταν Ένα και το Αυτό πρόσωπο; Σε κάποια φάση λοιπόν της εξέλιξής τους οι Ναϊτες μετατράπηκαν σε φορείς του αυθεντικού μονοθεϊσμού και γι’ αυτόν τον λόγο κατηγορήθηκαν από τους εχθρούς τους ότι επιδίωκαν τη σύσταση μιας νέας θρησκείας που θα ένωνε Χριστιανισμό, Ιουδαϊσμό και Μουσουλμανισμό σε μια απόλυτα μονοθεϊστική θρησκεία.

Αναμφίβολα, οι μουσουλμανικές επιρροές στους Ιππότες τους Ναού ήταν αρκετά έντονες. Πολλοί Ναϊτες ήταν γνώστες των μυστικών της τέχνης των οικοδόμων και τους άρεσε να κατασκευάζουν ναούς, όπως π.χ. ορισμένους καθεδρικούς στην Γαλλία.

Πέρα από τις μουσουλμανικές επιδράσεις, ένα τμήμα των Ναϊτών είχε πιθανότατα επηρεαστεί από τον Ινδουισμό, καθώς και άλλες ανατολικές θεωρίες και πρακτικές. Ζώντας στη Μέση Ανατολή , στη γενέτειρα της αλχημείας, αρκετοί Ναϊτες μυήθηκαν στην τέχνη της και ρίχτηκαν έτσι στο κυνήγι της «φιλοσοφικής λίθου» και του «ελιξιρίου της μακροζωίας». Ακόμη και η Καμπάλα, η εσωτερική πλευρά του Ιουδαϊσμού, δεν ήταν άγνωστη στους Ναίτες. Είναι γεγονός άλλωστε ότι εκείνη την εποχή η Παλαιστίνη ήταν ένα μέρος θρησκευτικού συγκρητισμού, όπου δεν υπήρχαν σαφή όρια μεταξύ θρησκείας, φιλοσοφίας, μυστηρίου και μαγείας.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι εννέα ιδρυτές ιππότες του Τάγματος δεν είχαν σκοπό απλώς να προστατεύσουν τους χριστιανούς προσκυνητές. Σύμφωνα με τους θρύλους, ο κρυφός σκοπός τους ήταν ν’ ανακαλύψουν στοιχεία και ιερά αντικείμενα από την περιοχή του Ναού του Σολομώντα και να τα στείλουν στους μυστικούς αρχηγούς τους στην Γαλλία. Κάποιοι άλλοι θρύλοι βέβαια τους θέλουν να είναι και φύλακες του μυθικού Γκράαλ, του Αγίου Δισκοπότηρου, το οποίο στην ουσία συμβόλιζε ένα είδος εσωτερικής γνώσης που αναζητούσαν διακαώς τα μέλη των μυστικών εταιριών. Ορισμένοι βέβαια υποστηρίζουν ότι το λεγόμενο Άγιο Δισκοπότηρο δεν είναι τίποτε περισσότερο από κάποιο μυστικό Ευαγγέλιο, που υποτίθεται ότι έγραψε ο ίδιος ο Χριστός! Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτό το μυστικό Ευαγγέλιο αποτελούσε και την εσωτερική παράδοση των Ναϊτών.

Ιδιαίτερα δημοφιλής στους κύκλους των ερευνητών της ναϊτικής ιστορίας είναι η άποψη ότι οι Ναϊτες πήγαν στους Αγίους Τόπους με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση σ’ ένα είδος «Ανώτερης Γνώσης» που πίστευαν ότι υπήρχε στην περιοχή. Αυτή η άποψη στηρίζεται στο λεγόμενο έγγραφο Ρουμπάντ, που πήρε το όνομα του από τον συντάχτη του και φέρει την ημερομηνία 11 Απριλίου 1308. Σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφο, που σε ορισμένα σημεία του παρουσιάζει ασάφειες, ο εσωτερικός κύκλος των μυημένων του Τάγματος ήταν επιφορτισμένος με την ευθύνη να κατανοήσει την Καθολική Γνώση των πάντων.

ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;
Όπως όλοι διδαχτήκαμε στο σχολείο, η Αμερική ονομάστηκε έτσι από τον εξερευνητή Αμερικάνο Βεσπούκι. Να όμως που η « άλλη ιστορία» έχει και γι αυτό να μας πει κάτι διαφορετικό και για αυτό το θέμα….

Το 33 μ.Χ. και ενώ ο Σαούλ κυνηγούσε τους πρώτους χριστιανούς, ένα μέρος τους από αυτούς κατέφυγε στην Περσία και στο σημερινό Ιράκ. Εκεί έμειναν γνωστοί με το όνομα Μανδαίοι ή Σαββαίοι ή και Ναζωρινοί, διασώζοντας μάλιστα μέχρι πρόσφατα άγνωστες ιστορίες από τη ζωή του Ιησού, αλλά και τελετουργίες και παραδόσεις τους από τότε, όταν έφυγαν από την Ιουδαία.
Μια από της πιο σημαντικές παραδόσεις έχει να κάνει με το αστέρι Μερικά που ήταν γνωστό από τα πανάρχαια χρόνια. Πρόκειται για αιγυπτιακή λέξη και δεν είναι τίποτα άλλο από την γνωστή μας Αφροδίτη. Οι Μανδαίοι όμως ισχυρίζονταν ότι το αστέρι αυτό κατά μήκος του μεγάλου ωκεανού δυτικά δείχνει μια μεγάλη γη, όπου τα πάντα εκεί είναι πανέμορφα και θαυμαστά. Είναι πιθανό, αν και δεν έχει αποδειχτεί, ότι οι Μανδαίοι, ως Εβραίοι, είχαν πάρει αυτήν την πληροφορία από τους Αιγύπτιους, που με τη σειρά τους μάλλον το ήξεραν από εμπορικές τους συναλλαγές με κατοίκους αυτής της περιοχής. Τουλάχιστον η κοκαΐνη και ο καπνός που έχουν βρεθεί σε μούμιες αυτό καταμαρτυρεί….Η πληροφορία αυτή τώρα φαίνεται να είχε καταγραφεί από Εβραίους και φαίνεται ότι τη βρήκαν σε κάποιο χειρόγραφο οι Ναϊτες, ανάμεσα στα άλλα που ανακάλυψαν κατά τις ανασκαφές τους στα ερείπια του Ναού του Σολομώντα.
Όταν ξέσπασε ο διωγμός των Ναϊτών από το βασιλιά της Γαλλίας και τον Πάπα το 1307 εξαιτίας του πλούτου που είχαν συλλέξει και με την κατηγορία ότι ήταν αιρετικοί, κατέφυγαν στην Σκοτία, στην Ιβηρική Χερσόνησος και ένα άλλο μέρος που πίστευε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βρουν καταφύγιο στην ηπειρωτική Ευρώπη, κατέφυγε στη θάλασσα. Με τα πλοία τους σάλπαραν δυτικά στον Ατλαντικό και τελικά, στις αρχές του 1308, πάτησαν στον Νέο κόσμο. Τρανή απόδειξη του ταξιδιού τους αποτελούν τα φυτά που είναι σκαλισμένα στην πέτρα στο εσωτερικό του παρεκκλησιού του Ρόσλιν (που χτίστηκε από Ναϊτες) και χρονολογούνται από το 1440 –φυτά που φύονται μόνο στην Αμερική.

Όπως είναι φανερό ότι, οι Ναϊτες συνέχισαν τα πήγαινε έλα Αμερική - Ευρώπη με βάση τους την Σκοτία. Έτσι λοιπόν, προήλθε και η ονομασία Αμερική για την νέα ήπειρο. Ήταν Γάλλοι, είχαν οδηγηθεί εκεί από το αστέρι Μερικά, άρα μάλλον θα την ονόμαζαν «La Merika», που με τον καιρό πήρε την εύηχη μορφή…Αμερική!

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ «ΝΕΟΝΑΪΤΙΣΜΟΥ»
Διάφορα Τάγματα που εμφορούνταν από εθνικιστικές τάσεις και έδρασαν κυρίως στην κατακερματισμένη Γερμανία του 19ου αιώνα, επηρεάστηκαν σημαντικά από τις ιδέες των Ναϊτών, όπως αυτές μεταλλάχτηκαν μέσω του περιβόητου Τευτονικού Τάγματος, που σκορπούσε για αιώνες τον όλεθρο στις παγανιστικές ακόμη φυλές στης Βαλτικής του Μεσαίωνα. Άλλωστε και ο σταυρός στη σημαία της αυτοκρατορικής Γερμανίας, που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1870 από το «σιδερένιο» καγκελάριο Ότο Βίσμαρκ, έχει ναϊτική προέλευση.

Μια από τις πιο νέες αποκρυφιστικές ομάδες στη Γερμανία, που διεκδικεί κάποιους, αδύναμους έστω, δεσμούς με τους Ναίτες, είναι το Τάγμα των Νέων Ναϊτων, που ιδρύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Γιοργκ Λαντζφον Λίμπενφελς. Το «Τάγμα» αυτό συγχώνευσε κάποιες, ακαθόριστης προέλευσης, ναϊτικές τελετές και συμβολισμούς με τον θρύλο του Γκράαλ. Επρόκειτο για μια καθαρά αντισημιτική οργάνωση, με βαθιά συντηρητικές και ρατσιστικές τάσεις που βασανίζονταν σε παρεξηγημένες αποκρυφιστικές ιδέες, πολύ πριν το ναζιστικό κόμμα καταλάβει την εξουσία.

Είναι γνωστό ότι στις αρχές του 20ου αιώνα ορισμένα μέλη του εν λόγω Τάγματος δημιούργησαν και τη λεγόμενη Αριοσοφία. Το 1907, σ’ έναν πύργο της Αυστρίας, ο Λίμπενφελς σχεδίασε μια σημαία που είχε πάνω της τη σβάστικα, παραπέμποντας έτσι στους ιερούς για το γερμανικό λαό ρούνους, καθώς και στην εσωτερική ιστορία της «αρείας» φυλής. Ενδιαφέρον είναι πάντως ότι ο Λίμπενφελς, ψευδο-αποκρυφιστής που διεκδικούσε αριστοκρατική καταγωγή, συναντήθηκε το 1909 με τον νεαρό Αδόλφο Χίτλερ στη Βιέννη. Αργότερα ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο Χίτλερ υπήρξε ένας από τους μαθητές του Τάγματος των Νέων Ναίτών.

Όταν οι Ναζί κατέλαβαν την εξουσία και ο Χίτλερ γύρισε πανίσχυρος στην Αυστρία (1938), αυτό το ψευδοαποκρυφιστικό Τάγμα είχε πλέον περάσει στο περιθώριο όπως και πολλές άλλες αναγνωρισμένες εσωτερικές και ερμητικές ομάδες στη Νέα Γερμανία.

Η ναϊτικη παράδοση ισχυρίζεται ότι διδάσκει την ουσία της κοινής κληρονομίας της ανθρώπινης πνευματικής εμπειρίας. Αυτή η πνευματική γνώση αποτελεί και τον εσωτερικό κύκλο της ναϊτικής παράδοσης που έχεις διασωθεί ως τις μέρες μας.

Οι σύγχρονοι Ναϊτες προσπαθούν ν’ αναβιώσουν την παράδοση των προγόνων τους, πιστεύοντας ότι αποτελεί κεφαλαιώδες μνημείο της ανθρώπινης ιστορίας. Αποκαλούν αυτήν την προσπάθεια «Αναγέννηση του Τάγματος».

Πηγή: Μυστικές Εταιρίες εκδόσεις: Αρχέτυπο


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Dreamy στις Πεμ Αυγ 25, 2011 7:11 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
whiteknight
Στρατιώτης
Στρατιώτης
whiteknight

Αριθμός μηνυμάτων : 193
Ημερομηνία εγγραφής : 04/03/2011
Ασχολίες : Μαγεία

ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ   ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ I_icon_minitimeΠεμ Αυγ 25, 2011 5:53 pm

euxaristoume
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
ΝΑΙΤΕΣ ΙΠΠΟΤΕΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Καλώς ορίσατε στο Dragon Blood.. :: Κανόνες για τη χρήση του Dragon Blood :: Καθιστικό του Δρακόσπιτου-
Μετάβαση σε:  
Invision forum με ForumGreek | © phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις