Καλώς ορίσατε στο Dragon Blood..

Ελάτε μαζί μας στο εκπληκτικό ταξίδι για την εκμάθηση της μαγείας
 
ΦόρουμΕγγραφήΣύνδεση

Μοιραστείτε
 

 O.T.O. ORDO TEMPLI ORIENTIS

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Φτου Ξελευθερία
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Φτου Ξελευθερία

Αριθμός μηνυμάτων : 173
Ημερομηνία εγγραφής : 08/11/2010

O.T.O.  ORDO TEMPLI ORIENTIS Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: O.T.O. ORDO TEMPLI ORIENTIS   O.T.O.  ORDO TEMPLI ORIENTIS I_icon_minitimeΠεμ Αυγ 25, 2011 5:36 pm

Μελετώντας τους λαβύρινθους της νεότερης Μυστηριακής Παράδοσης, η πιο «απαγορευμένη» Αδελφότητα που έχω συναντήσει, ακούει στο όνομα Ordo Templi Orientis, που σημαίνει «Τάγμα των Ανατολικών Ναών» ή και «Τάγμα των Ναϊτών της Ανατολής», γνωστή στους περισσότερους μελετητές με τον τίτλο Ο.Τ.Ο. Παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί έχει συσχετιστεί στενά με τον μυστηριώδη Άλιστερ Κρόουλι, με απίστευτες απαγορευμένες μαγικές γνώσεις σχετικά με πύλες για άλλες διαστάσεις, με σκοτεινές πρακτικές, σεξουαλική μαγεία κτλ.
Σήμερα υπάρχουν δύο κινήσεις-οργανώσεις που υποτίθεται ότι συνεχίζουν το Ο.Τ.Ο., οι οποίες και αντιμάχονται για το ποιος έχει το αυθεντικό. Μια στην Αγγλία, υπο την ηγεσία του Κέννεθ Γκραντ, και μία στην Αμερική υπό την ηγεσία του Frater Hymenaeuw Beta. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι έχουν τον ενεργό βαθμό του O.H.O. (Outer Head of the Order, Εξωτερική Κεφαλί του Τάγματος) και τον τίτλο του Χαλίφη της Αδελφότητας. Υπάρχει όμως και μια Τρίτη εκδοχή, ότι το Ο.Τ.Ο. έχει διαλυθεί στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα και η «Στοά» του (Lodge) συνεχίζει στο ονειρικό (αστρικό) πεδίο και ονομάζεται κωδικά «Σχολή». Σύμφωνα με τον Ντέηβιντ Λυντς, στη μυστηριακή τηλεοπτική του σειρά Twin Peaks, αυτή η «Στοά» βρίσκεται σε έναν παράλληλο κόσμο και είναι «The Dark Lodge» σε αντιδιαστολή με κάποιο αντίστοιχο «White Lodge». Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα και δεν έχω καταφέρει ακόμα να τα ξεμπλέξω.

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Τ.Ο.
Αν και επίσημα ιδρύθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, το Ο.Τ.Ο., σύμφωνα με τις διακηρύξεις του Τάγματος, υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει την αποκάλυψη και το συνδυασμό των ποικίλων μυστικών ρευμάτων της εσωτερικής σοφίας και γνώσης, ένα κεντρικό ρεύμα που στο παρελθόν είχε διασπαστεί και οδηγηθεί στην αφάνεια και στην παρανομία λόγω των πολιτικών και θρησκευτικών διωγμών που έγιναν κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Επηρεασμένο από τις παραδόσεις των ελευθεροτεκτόνων, ροδοσταυρικών και ιλλουμινατικών κινημάτων του 18ου και 19ου αιώνα, των σταυροφόρων Ναϊτών του Μεσαίωνα, του πρώιμου Γνωστικισμού και των παγανιστικών μυστηριακών σχολών. Τα μέλη του πάντα δήλωναν ότι ο συμβολισμός του Τάγματος εμπεριέχει μια επανένωση των απόκρυφων παραδόσεων της Ανατολής και της Δύσης και ότι η εφαρμογή της γνώσης αυτών των παραδόσεων τα καθιστά ικανά να αναγνωρίζουν την αληθινή αξία των αποκαλύψεων του Άλιστερ Κρόουλι στο Βιβλίο του Νόμου, την αινιγματική βίβλο του «Κροουλιανισμού».
Ο πνευματικός πατέρας του Ο.Τ.Ο. ήταν Ο Κάρλ Κέλνερ (Frater Renatus), ένας πλούσιος Αυστριακός χημικός. Ο Κέλνερ ήταν μελετητής του ελευθεροτεκτονισμού, του Ροδοσταυρισμού, και του ανατολικού μυστικισμού και είχε ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη. Υποστήριζε ότι κατά την διάρκεια αυτών των ταξιδιών ήρθε σε επαφή με τρεις μυημένους διδάσκαλους και με μια οργάνωση που ονομαζόταν «Ερμητική Αδελφότητα του Φωτός». Το 1885, ο Κάρλ Κέλνερ συναντήθηκε με το Θεοσοφιστή και λόγιο του Ροδοσταυρισμού Δρα Φραντς Χάρτμαν. Μαζί πειραματίστηκαν στην αλχημεία και στη θεραπεία διάφορων ασθενειών στο σανατόριο του Χάρτμαν κοντά στο Σάλτσμπουγκ στις αυστριακές Άλπεις. Ο Κέλνερ πίστευε ειλικρινά ότι είχε ανακαλύψει ένα κλειδί που πρόσφερε τη ξεκάθαρη επεξήγηση όλου του περίπλοκου συμβολισμού του Ελευθεροτεκτονισμού και –όπως πίστευε ο ίδιος- ξεκλείδωνε όλα τα μυστήρια της Φύσης. Έτσι, θέλησε να ιδρύσει μια «Μασονική Ακαδημία» που θα δίδασκε σε όλους τους Ελευθεροτέκτονες τους αληθινούς βαθμούς και τα συστήματα της Μασονίας.
Το 1895, ο Κέλνερ άρχισε να συζητά την ιδέα της ίδρυσης μιας Μασονικής Ακαδημίας με το συνεργάτη του , τον αινιγματικό και θρυλικό Θήοντορ Ρόις (Frater Merlin ή Peregrinus). Κατά την διάρκεια αυτών των συζητήσεων ο Κέλνερ αποφάσισε να πάρει η «ακαδημία» το όνομα «Ανατολικό Ναϊτικό Τάγμα» (Oriental Templar Order) και να αποκαλείται με την συντομογραφία Ο.Τ.Ο. (ακρωνύμιο που υποτίθεται ότι σημαίνει και κάτι άλλο, το οποίο γνωρίζουν μόνο οι υψηλά μυημένοι). Ο απόκρυφος εσωτερικός κύκλος του Ο.Τ.Ο. θα οργανωνόταν παρόμοια με τους υψηλότερους βαθμούς των τυπικών του Μέμφις- Μιζράιμ την Μασονίας και θα δίδασκε τα εσωτερικά ροδοσταυρικά δόγματα της Αδελφότητας του Φωτός, αλλά και τα «κλειδιά» του Κέλνερ που επεξηγούν τον αληθινό τεκτονικό συμβολισμό. Στον εξωτερικό κύκλο, άντρες και γυναίκες, αλλά θα απαιτείται η κατοχή των υψηλότερων τεκτονικών βαθμών στα μέλη που θα θελήσουν να μυηθούν στον εσωτερικό κύκλο του Ο.Τ.Ο.
Έτσι λοιπόν για πολλούς μυημένους το Ο.Τ.Ο. ήταν στην πραγματικότητα ένα πανεπιστήμιο για υψηλόβαθμους Τέκτονες, ένα μετα0μασονικό Τάγμα. Βέβαια το Ο.Τ.Ο. είναι ουσιαστικά παρα-τεκτονική οργάνωση, αλλά έχει συχνά λεχθεί από τους μελετητές ότι ο παραδοσιακός Τεκτονισμός στη νεότερη ιστορία έχει λειτουργήσει απλώς ως «προαύλιο» στρατολόγησης μελών σε πιο εσωτερικούς κύκλους-οργανώσεις, όπως το Ο.Τ.Ο. και το Ο.Α.Α. (Ordo Adeptis Atlantis).
Οι συζητήσεις μεταξύ Κέλνερ και Ρόις δεν οδήγησαν σε αξιόλογα θετικά αποτελέσματα, κυρίως διότι ο Ρόις εκείνη την εποχή ήταν απασχολημένος με την προσπάθεια επανίδρυσης του Τάγματος των Ιλλουμινάτων μαζί με το συνεργάτη του Λέοπολντ Ενγκελ. Ο Κέλνερ δεν ενέκρινε τον Ενγκελ, ούτε και την αναβίωση των Ιλλουμινάτων. Τελικά ομώς ο Ρόις αποχωρίστηκε από τον Ένγκελ το 1902,ήρθε σε επαφή με τον κέλνερ και προχώρησαν στην ίδρυση του Ο.Τ.Ο., αναζητώντας την έγκριση εργασίας για τις διάφορες τελετές τους από την υψηλόβαθμη Μασονία. Επιπλέον, ο Θήοντορ Ρόις , εκτός από επικεφαλής των αναβιωμένων Ιλλουμινάτων, ήταν ο Μέγας Διδάσκαλος του Σβεντεμποργκιανού Τεκτονικού τυπικού στη Γερμανία (το οποίο πήρε το όνομα του από το θεολόγο, συγγραφέα και μυστικιστή Εμμάνουελ Σβέντενμποργκ, που συνομιλούσε με αγγέλους και δαίμονες), ειδικός επιθεωριτής του Γερμανικού Μαρτινιστικού Τάγματος, και είχε το βαθμό του Magus του Υψηλού Συμβουλίου στη Γερμανία της Ροδοσταυρικής Εταιρίας (διορισμένος από τον Γουίν Γουεστκοτ της Χρυσής Αυγής).

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ
Ο Θέοντορ Ρόις, ασκώντας το επάγγελμα του δημοσιογράφου, ταξίδευε πολύ συχνά στην Αγγλία. Σε μια επίσκεψη του εκεί γνώρισε τον Άλιστερ Κρόουλι (Frater Baphomet), τον οποίο μύησε και στους τρεις βαθμούς του Ο.Τ.Ο. το 1910. στις 21 Απριλίου 1912, ο Ρόις ανακήρυξε τον Κρόουλι Γενικό Μέγα Διδάσκαλο Χ* του Ο.Τ.Ο. για την Αγγλία και Ιρλανδία. Οι υψηλότεροι βαθμοί του Ο.Τ.Ο. είναι ο ΙΧ* και ο Χ* τον οποίο φέρει ο Ο.Η.Ο. και οι μεγάλοι Διδάσκαλοι, υπάρχει και ο ΧΙ* για τον οποίο πολλά σκοτεινά υπονοούμενα έχουν λεγθει, αλλά δεν μου είναι ξεκάρο με ποιο τρόπο τον αποκτούσε κανείς, ούτε αν τον είχε έστω και τυπικά κάποιος εκτός –αργότερα- από τον Κρόουλι. Πάντως είναι βέβαιο πως οι τρεις ανώτεροι αυτοί βαθμοί σχετίζονται με εφαρμογές σεξουαλικής μαγείας και με «ενεργειακές μεταλλάξεις». Το περιβόητο «Πέρασμα της Αβύσσου» σχετίζεται μάλλον με το βαθμό ΧΙ*, που φυσικά είναι ανάλογος του Ντάατ, του ενδέκτου αόρατου και επικίνδυνου Σεφιρώθ του καμπαλιστικού Δέντρου της Ζωής.
Στις σελίδες τουOriflamme (ενός από τα 3 μανιφέστα του Τάγματος), ο Ρόις δήλωνε ότι «το Ο.Τ.Ο. δεν είναι ένα μασονικό Τάγμα, στην απλή και αγνή μορφή του, αλλά κάθε μέλος του Τάγματος μας, άντρας ή γυναίκα, πρέπει να διέλθει πρώτα μέσα από τις εργασίες όλων των βαθμών του Ελευθεροτεκτονισμού κι επίσης αυτές των υψηλών βαθμών του Ελευθεροτεκτονισμού, πριν μπορέσουν να «φωτιστούν» και να μυηθούν ως μέλη του Ο.Τ.Ο….». Παρ΄όλα αυτά, η Μεγάλη Στοά της Αγγλίας αρνήθηκε στον Κρόουλι να εκτελεί τις εργασίες των τεκτονικών βαθμών – παρόλο που ο ίδιος είχε ανέλθει στην κορυφή της τεκτονικής ιεραρχίας- έξω από την στενή δικαιοδοσία της, και διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη μύηση των γυναικών στον Ελευθεροτεκτονισμό.
Έτσι ο Κρόουλι πρόσθεσε αυτήν την παράγραφο στο μανιφέστο ΜΜΜ: «Το Ο.Τ.Ο., αν και αποτελεί υψηλή Academia Masonica, δεν αποτελεί Τεκτονικό Σώμα όσον αναφορά τις εργασίες των βαθμών, με την έννοια που αυτή είναι κατανοητή στην Αγγλία. Και έτσι, σε καμία περίπτωση δεν συγκρούονται ούτε αρνείται τις ορθές δικαιοδοσίες της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας…». Αργότερα, ο Κρόουλι ετοίμασε και συνέθεσε την «Μεγάλη Καθολική Γνωστική Λειτουργία» για την «ειδική χρήση» του Ο.Τ.Ο., την κεντρική τελετουργία του Τάγματος (η οποία παραμένει μυστηριακή). Στην πραγματικότητα, είναι γνωστό ότι ο Ελευθεροτεκτονισμός δεν ενδιέφερε πλέον τον Κρόουλι, που θεωρούσε ότι είχε υποπέσει σε αχρηστία το σύστημα, αλλά ήθελε να χρησιμοποιήσει το σύστημα του Ο.Τ.Ο. για να διαδώσει τις διδασκαλίες του για το «Θέλημα» που ήταν η δική του κοσμοθεωρία και θρησκεία, στο πλαίσιο της οποίας είχε πάρει και τον τίτλο «Μέγα Θηρίο 666», όπως επίσης και «Baphomet» και «Frater Perdurabo».
Τελικά ο Κρόουλι αναδιοργάνωσε όλα τα μυητικά τελετουργικά του Ο.Τ.Ο., απογυμνώνοντας τα τελείως από τα τεκτονικά χαρακτηριστικά, εγκαταλείποντας ολοκληρωτικά τον όρο Μασονία, και όλα τα εμβλήματα, σύμβολα κ.λπ. επίσης έγραψε το μανιφέστο του Ο.Τ.Ο. (Liber LII), ενώ αφαίρεσε και δύο από τα «σώματα», που το Ο.Τ.Ο. φέρει τη «σοφία και τη γνώση τους», το ροδοσταυρικό και Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής. Το Ordo Templis Orientis ήταν πλέον ένα Τάγμα του Θελήματος, της κίνησης που ξεκίνησε ο Κρόουλι όταν πήρε το μήνυμα του Βιβλίου του Νόμου στη μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα, στο Κάιρο, από την εξωδιαστατική οντότητα που ο ίδιος αποκαλούσε «Αϊβάζ» ( που συχνά έλεγε ότι ήταν ο φύλακας άγγελος του κατά το σύστημα του μάγου Αμπραμελίν).

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Τ.Ο.
Λίγους μήνες πρίν από τον θάνατο του, ο Κρόουλι ανακοινώνει στον ΜακΜέρτρυ ότι στη θέση του Ο.Η.Ο. θα τον διαδεχτεί ο Κάρλ Γκέρμερ και ότι εκείνος πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζει τον εαυτό του για να διαδεχτεί με τη σειρά του τον Γκέρμερ. Τελικά ο Κρόουλι πεθαίνει το Δεκέμβριο του 1947 και τη θέση του στην αρχηγία καταλαμβάνει ο Γκέρμερ, που θα υπηρετήσει ως Ο.Τ.Ο. του ταγματος ως τον θανατό του το 1962.
Ο Γκέρμερ ήταν ένας πολύ αινιγματικός και ασκητικός άνθρωπος, που το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η επιμέλεια και η έκδοση των εκατοντάδων βιβλίων του Κρόουλι. Πολλά μέλη του Τάγματος τον βοήθησαν σ΄αυτό, αλλά παρόλο που γίνονταν κανονικά οι ανελίξεις των μυημένων στην κλίμακα των βαθμών, κατά τη διάρκεια της αρχηγίας του κανένα νέο μέλος δεν μυήθηκε στο Τάγμα.
Ο Γκέρμερ πέθανε τον Οκτώβριο του 1962 χωρίς να έχει ορίσει διάδοχο Ο.Η.Ο. Τότε ο ΜακΜέρτρυ, υποδεικνύοντας τις επιστολές του Κρόουλι που τον όριζαν διάδοχο του Γκέρμερ, κατέλαβε την αρχηγία. Πήρε τον «Θρόνο» το 1969, αρχίζοντας αμέσως τις μυήσεις νέων μελών, που είχαν σταματήσει για πολλά χρόνια.
Τελικά το Ο.Τ.Ο. πήρε και νόμιμη επίσημη μορφή, ως θρησκευτική οργάνωση. Ο ΜακΜέρτρυ αποφάσισε ο διάδοχος του να διοριστεί με ψηφοφορία του Ανώτατου Συμβουλίου του Ο.Τ.Ο., μετά τον θάνατο του. Αυτή η ψηφοφορία έγινε μυστικά στις 21 Σεπτεμβριου 1985, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, και εκλέκτηκε ως διαδοχος οFrater Hymenaeus Beta, ο οποίος συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι ο Μέγας Χαλίφης και Ο.ΗΟ. του Ordo Templis Orientis. Το όνομα του δεν πρόκειται να γίνει γνωστό μέχρι το θάνατο του.

Το Ο.Τ.Ο. συνεχίζει να είναι η πιο μυστηριακή από τις μυστικές εταιρίες που γνωρίζουμε, μια συγκέντρωση από πυρήνες ανθρώπων που κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι, ποιες είναι οι αληθινές προθέσεις τους, ποιες είναι οι περιβόητες γνώσεις τους, τι κάνουν ακριβώς στις «απαγορευμένες» τελετουργίες τους και τι αποτέλεσμα έχει αυτό….

Πηγή: Μυστικές Εταιρίες εκδόσεις: Αρχέτυπο
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
O.T.O. ORDO TEMPLI ORIENTIS
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Καλώς ορίσατε στο Dragon Blood.. :: Κανόνες για τη χρήση του Dragon Blood :: Καθιστικό του Δρακόσπιτου-
Μετάβαση σε:  
Δημιουργία Φόρουμ | © phpBB | Δωρεάν φόρουμ υποστήριξης | Αναφορά κατάχρησης | Πρόσφατες συζητήσεις